Jaunumi

Visā Latvijā 8.un 9. septembrī norisinājās Eiropas Savienības projektu atvērtās dienas, kad ikvienam interesentam bija iespēja tuvāk aplūkot objektus, kas uzcelti vai atjaunoti ar Eiropas Savienības fondu atbalstu, kā arī izjautāt speciālistus par finansējuma piesaistes un projekta realizācijas gaitu.

Eiropas Savienības projektu atvērtajās dienās piedalījās arī Valmiera – vairāki pilsētas uzņēmumi un iestādes uzņēma viesus un atbildēja uz apmeklētāju jautājumiem. Savu veikumu, kas tapis ar Eiropas Savienības fondu finansiālo atbalstu, prezentēja Valmieras muzeja darbinieces, vedot ekskursijās pa atjaunoto Pilskalna ielas namu, kā arī stāstot par garšaugu dārziņu, kas ieinteresējis ne vienu vien muzeja apmeklētāju. Muzeja telpās par Valmieras pilsētā īstenotajiem projektiem stāstīja arī Valmieras pilsētas pašvaldības projektu vadītāja Maija Zālamane, kura ar interaktīvu spēļu palīdzību pārbaudīja valmieriešu erudīciju un vērību par pilsētā realizētajiem projektiem.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis vērtē - Valmiera pat ļoti aktīvi ir iesaistījusies Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguvē. Piesaistīti līdzekļi gan no Eiropas Sociālā fonda, gan Eiropas Reģionālā fonda, Kohēzijas fonda, u.c. fondiem. „Pēdējo gadu laikā būtiski uzlabota pilsētas infrastruktūra – pilsētas iedzīvotāju ērtībai un uzņēmēju pilnvērtīgai darbībai sakārtotas gan galvenās ielas, gan uzbūvēti vairāki jauni un valmieriešiem nozīmīgi objekti, celta pašvaldības darbinieku zināšanu kapacitāte, piesaistīti jauni un kvalificēti speciālisti – tas ir neatsverams ieguvums,” pauž domes priekšsēdētājs Inesis Boķis.

Akcijā iesaistījās arī SIA Valpro, kas ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu ražo metāla kannas degvielas pārvadājumiem ar skrūvējamiem vākiem, kas Latvijas tirgum ir jaunums. Produkts ieviests gan lietotāju ērtībai, gan arī, lai panāktu augstus drošības standartus, kas svarīgi, lai produkciju importētu uz ārvalstīm. Savukārt centrs „Valdardze” informēja par darbības kapacitātes paaugstināšanas projektu, kura ietvaros darbiniekiem tika organizētas dažādas apmācības, kā arī pilnveidojot klientu datu bāzes veidošanu centrā, tika ievērojami uzlabota ikdienas pasākumu plānošana labākai rezultāta sasniegšanai.

Atvērto dienu ietvaros ar saviem nākotnes plāniem dalījās arī Vidzemes Augstskolas pārstāvji, stāstot iedzīvotājiem par iecerēto inženierzinātņu studiju kompleksu Tērbatas ielā.

Informāciju sagatavoja:
Anita Zušmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tel.: 29454752

11.09.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031