Jaunumi

Sabiedrības integrācijas fonds informē, ka noslēgusies projektu iesniegšana divās sabiedrības saliedēšanas programmās - „Apmaiņas programma latviešu un mazākumtautību bērniem” un “Ārpusskolas pasākumu programma”. Šīs programmas finansētas no Sabiedrības integrācijas fondam piešķirtajiem valsts budžeta dotācijas līdzekļiem.

Programmas „Apmaiņas programma latviešu un mazākumtautību bērniem” ietvaros saņemti 5 projektu iesniegumi par par kopējo summu 15745,50 LVL. Projektos plānoto aktivitāšu īstenošana paredzēta Latgales, Rīgas un Kurzemes plānošanas reģionos. Šīs programmas mērķis irveicināt Latvijā dzīvojošo tautību savstarpējo sapratni un sadarbību, veidojot saliedētu un iekļaujošu sabiedrību. Programmas mērķa grupa ir 5.-9.klašu skolēni un viņu ģimenes, kuras ikdienas saziņā lieto latviešu vai krievu valodu. Programmas ietvaros tiks atbalstītas apmaiņas programmas, kuru laikā mazākumtautību ģimeņu bērni dzīvos latviešu ģimenēs, un otrādi. Projektus varēja iesniegt Latvijas Republikā reģistrēta biedrība vai nodibinājums, kuram ir pieredze darbā ar bērniem un ģimenēm (piemēram, nometņu, neformālās izglītības pasākumu, kultūras, sporta vai atpūtas u.c. pasākumu rīkošanā). Projektus paredzēts uzsākt š.g. augustā.

Programmas “Ārpusskolas pasākumu programma" ietvaros saņemti 84 projektu iesniegumi par kopējo summu virs 500 000 LVL, kas gandrīz septiņas reizes pārsniedz pieejamo finansējumu (75 000 LVL). Programmas mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu pilsonisko un demokrātisko līdzdalību, stiprināt nacionālo, lokālo un eiropeisko identitāti, veicināt kultūras un sociālās atmiņas attīstību. Programmas mērķa grupa ir dažādu tautību skolēni, t.sk. arī ārvalstīs dzīvojošie Latvijas valstspiederīgie. Projektu aktivitātēs obligāti jāiesaista latviešu bērni un jaunieši un vismaz vienas mazākumtautības un/vai diasporas pārstāvji, paredzot viņu sadarbību un kopīgu darbošanos. Projektus varēja iesniegt Latvijas Republikā reģistrēta biedrība vai nodibinājums, kuram ir pieredze darbā ar bērniem un jauniešiem (piemēram, nometņu, neformālās izglītības pasākumu, kultūras, sporta vai atpūtas u.c. pasākumu rīkošanā, t.sk. pieredze sadarbībā ar skolām). Projektos kā sadarbības partneri tiks iesaistītas arī izglītības iestādes un citas nevalstiskās organizācijas. Vienam projektam pieejamais programmas finansējums ir no 3000 līdz 7000 latu.  Projektus paredzēts uzsākt š.g. augustā.

Kā atzīmēja Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Aija Bauere: "Balstoties uz līdzšinējo Sabiedrības integrācijas fonda pieredzi, vienas no efektīvākajām aktivitātēm sabiedrības integrācijas jomā ir tās aktivitātes, kas saistītas ar bērniem un jauniešiem. Bērni aktīvi iesaistās kopējos pasākumos, kas viņiem ir interesanti, piemēram, sava novada vēstures izpētē, nedomājot par valodas un tautības barjerām un stereotipiem".

Konkursu rezultāti būs zināmi š.g. augusta sākumā.

 

www.sif.lv

16.07.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031