Jaunumi

Jau piekto gadu pēc kārtas, Rietumu Bankas labdarības fonds kopā ar Latvijas Avīzi rīko nu jau par tradīciju kļuvušo projektu konkursu „Sprīdis labākai dzīvei”, kura mērķis ir atbalstīt tādus projektus reģionālā līmenī, kas sniegs labumu lielākai sabiedrības daļai.

Iesniegt projektus drīkst biedrības, nodibinājumi, reliģiskās organizācijas, pašvaldības un budžeta iestādes, kuru reģistrācijas vieta ir Latvijas Republika.

Kopējais konkursa finansējums būs 15 000 latu, un tāpat kā pagājušogad, vienam projektam piešķiramo līdzekļu apjoms būs no 1000 līdz 3000 latiem.

Arī šogad, ņemot vērā iepriekšējā gada pozitīvo pieredzi, sabiedrība balsojot noteiks tos projektus, kuriem piešķirt finansējumu, bet žūrija, izskatot iesūtītos pieteikumus, noteiks projektu loku, par kuriem varēs nobalsot.

Šogad konkurss „Sprīdis labākai dzīvei” norisināsies divās kārtās. Pirmajā kārtā – no 1. marta līdz 31. martam – iesniegtos projektus žūrija izskatīs 4.aprīlī, bet nobalsot par tiem varēs no 10. aprīļa līdz 23. aprīlim. Otrajā kārtā – no 1.aprīļa līdz 30.aprīlim – iesniegtos projektu konkursus žūrija skatīs 7.maijā un nobalsot par tiem varēs no 9.maija līdz 22.maijam.

Projektus var iesniegt personīgi vai arī nosūtot pa pastu AS “Lauku Avīze”, Dzirnavu ielā 21, Rīgā, LV-1010, vai pa e-pastu: spridis PIE la PUNKTS lv, ar norādi Projektu konkursam “Sprīdis labākai dzīvei”.

Plašāka informācija par konkursa norisi: Nolikumā un pa tālruni 67020569.

Veicina Latvijas un Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas sadarbību augstākajā izglītībā un pētniecībā

Lai nodrošinātu Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas finanšu instrumentu līdzekļu 3 872 625,74 latu apjomā pieejamību augstākās izglītības studentu un mācībspēku mobilitātei un divpusēju pētniecības projektu īstenošanai,  2012.gada 6.martā valdībā apstiprināts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais Ministru kabineta rīkojuma projekts - „Par Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansētās programmas LV05 „Stipendijas un Latvijas – Norvēģijas Pētniecības atbalsta fonda un stipendiju programma” iesnieguma projektu”.

2011.gada 28.aprīlī starp Latvijas Republiku un Norvēģijas Karalisti tika noslēgts Saprašanās memorands par Norvēģijas finanšu instrumenta ieviešanu 2009.–2014.gadā, kurā noteiktas prioritātes „Divpusēja sadarbība pētniecības jomā” ar finansējumu 4 500 000 EUR un „Divpusēja stipendiju programma” ar finansējumu 492 000 EUR. 2011.gada 8.jūnijā noslēgtajā Latvijas Republikas un Īslandes, Lihtenšteinas Firstistes un Norvēģijas Karalistes saprašanās memorandā par Eiropas Ekonomikas zonas instrumenta ieviešanu 2009.–2014.gadā tika noteikta prioritāte „Stipendijas” ar finansējumu 518 250 EUR.

Saprašanās memorandos noteiktās prioritātes ir apvienotas vienā – ar MK rīkojumu apstiprinātajā EEZ un Norvēģijas finanšu instrumentu programmā „Stipendijas un Latvijas – Norvēģijas pētniecības atbalsta fonda un stipendiju programma”.

Ar EEZ un Norvēģijas finanšu instrumentu atbalstu Latvijas augstskolas, sadarbojoties ar donorvalstu augstskolām, varēs īstenot studentu un personāla mobilitāti starp Latviju un EEZ valstīm, tostarp sagatavošanas vizītes. Norvēģijas finanšu instrumenta atbalsts paredzēts arī Latvijas un Norvēģijas augstskolu un pētniecības institūciju sadarbības veicināšanai, īstenojot pētniecības projektus sociālās un humanitārās zinātnēs un sabiedrības veselības jomā.

Programmas īstenošanu nodrošinās IZM, bet daļa Programmas apsaimniekotāja funkciju tiks nodotas Valsts izglītības attīstības aģentūrai. Programmas Sadarbības komitejā darbosies arī Norvēģijas Pētniecības padome un Norvēģijas Centrs starptautiskajai sadarbībai izglītībā. Ar novērotāja statusu Sadarbības komitejā darbosies Finanšu ministrija, Zemkopības ministrija, Veselības ministrija un Kultūras ministrija, Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs, Latvijas Zinātņu akadēmija, Latvijas Zinātnes padome, Latvijas Jauno Zinātnieku asociācija, Latvijas Rektoru padome, Īslandes Pētniecības centrs, Norvēģijas Finanšu instrumenta birojs un Lihtenšteinas Starptautisko izglītības lietu nacionālā aģentūra.

Plašāka informācija par rīkojuma projektu pieejama Ministru Kabineta mājas lapā.

 

Informācija no www.rblf.lv

 

07.03.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031