Jaunumi

V/a "Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra" (JSPA) aicina skolotājus piedalīties apmācībās par neformālo izglītību, kur trīs dienu laikā piedāvāsim padziļināt zināšanas par neformālo izglītību, tās dažādajiem aspektiem un ES programmu „Jaunatne darbībā”. Pieteikšanās: līdz 20. februārim!

Apmācību kurss notiks no 2012. gada 12. - 14. martam.

Apmācību mērķis: Veicināt un attīstīt izpratni par neformālās izglītības konceptu, tā praktisko, teorētisko un metodisko pielietojamību darbā ar jauniešiem, tai skaitā programmā „Jaunatne darbībā”.

Programmas elementi:
-neformālā izglītība, tās filozofija, pamatprincipi un iespējas, kā arī praktiskais pielietojums darbā ar jauniešiem;
-neformālā izglītība mūžizglītības kontekstā;
-metodoloģija un skolotāja loma neformālās izglītības kontekstā;
-mūžizglītības kompetences un Youthpass;
-ES programma „Jaunatne darbībā” un tās piedāvātās iespējas.

Pretendenta profils:
-dažādu izglītības institūciju vadītāji un skolotāji-klašu audzinātāji jauniešiem vecuma posmā no 13 gadiem, ārpusklases darba organizatori un skolēnu pašpārvalžu darba organizatori, kā arī bērnu un jauniešu centru pedagogi;
-pretendentam ir motivācija un vēlme iesaistīties programmas „Jaunatne darbībā” projektu un pasākumu sagatavošanā un realizēšanā;
-pretendentam nav ilggadējas pieredzes neformālajā izglītībā;
-pretendents ir gatavs piedalīties apmācību kursā pilnu laiku no pirmdienas plkst. 10.30 līdz trešdienas plkst. 16.30;
-pretendents nav iepriekš piedalījies apmācībās par neformālo izglītību.

Apmācību vadīs neformālās izglītības apmācītāji Ieva Upesleja un Māris Resnis. Vadītājiem ir pieredze darbā ar jauniešiem, viņi vairākus gadus ir īstenojušī projektus ES neformālās izglītības programmā. Apmācībās tiks izmantotas daudzveidīgas interaktīvas metodes un dalīšanās pieredzē. Pēc apmācības dalībniekiem būs iespēja saņemt Youthpass sertifikātu.

Izmaksas:
Aģentūra sedz uzturēšanās, ēdināšanas un apmācību izdevumus. Dalībnieki sedz ceļa izdevumus nokļūšanai uz apmācību vietu. Apmācību vieta tiks precizēta, bet, ņemot vērā Latvijas ģeogrāfisko situāciju, cenšamies apmācības rīkot Pierīgā.

Pieteikšanās: Katram dalībniekam jāaizpilda elektroniskā pieteikuma anketa https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGlaMnRjTW9hcHJTcVE3OE9yNHVqX3c6MQ līdz 2012. gada 20. februāra plkst. 9:00.

Informācija par pasākumu pieejama JSPA mājas lapā.

Programma „Jaunatne darbībā” ir neformālās izglītības programma, tās mērķis ir veicināt aktīvu pilsonisko apziņu, solidaritāti un iecietību jauniešu vidū un aicināt jauniešus veidot Eiropas Savienības nākotni.

Programma atbalsta mobilitāti Eiropas Savienības robežās un ārpus tām, neformālo izglītību un starpkultūru dialogu, veicina visu jauniešu iekļaušanu programmā un sabiedrībā neatkarīgi no izglītības, sociālās vai kultūras vides. Programmā var veidot jauniešu apmaiņas, jauniešu iniciatīvas, jauniešu demokrātijas projektus, apmācību un sadarbības projektus, kā arī Eiropas Brīvprātīgā darba projektus. Šos projektus var veiksmīgi izmantot darbā ar jauniešiem.


Kontaktinformācija:
Mārtiņš Āboliņš
ES programmu daļas projektu koordinators
V/A "Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra"
Mūkusalas iela 41, Rīga, LV-1004, Latvija
Tālr.: +371 67358062; Fakss: +371 67358060
martins.abolins PIE jaunatne.gov PUNKTS lv">martins.abolins PIE jaunatne.gov PUNKTS lv
www.jaunatne.gov.lv

06.02.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031