Jaunumi

SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) Zivsaimniecības sadarbības tīkls 30. novembrī Saulkrastos organizē konferenci Jūras piekrastes teritorijas attīstības iespējas un Eiropas Zivsaimniecības fonds.

 

Konferences ievadā tiks sniegts aktuālais zivsaimniecības nozares raksturojums Latvijā. Zemkopības ministrijas pārstāvis informēs par tēmu Zivsaimniecības nozares, zivsaimniecības teritoriju attīstība un Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ietekme uz to. Savukārt Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts BIOR būs sagatavojis informāciju par zivju krājumiem Baltijas jūrā un piekrastē, to izmantošanas ietekmi uz piekrastes attīstību. Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas speciāliste Dace Granta raksturos piekrastes attīstības pamatnostādnes laika posmā no 2011. līdz 2017. gadam.

Apspriežot zvejas un piekrastes teritoriju attīstības pašreizējo situāciju un iezīmējot perspektīvas, tajā skaitā dzīves kvalitātes un uzņēmējdarbības attīstībā, ar ziņojumiem uzstāsies reģionu speciālisti un pašvaldības pārstāvji: Rīgas plānošanas reģiona Telpiskās plānošanas nodaļas vadītājs Armands Pužulis, Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs, Dundagas novada domes priekšsēdētāja un Zivsaimniecības vietējās rīcības grupas Ziemeļkurzemes biznesa asociācija pārstāve Gunta Abaja, Pāvilostas domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons un Vietējās rīcības grupas Talsu rajona partnerība  pārstāve Lolita Pļaviņa.

Par uzņēmējdarbības iespējām piekrastes attīstībā, zvejnieku lomu un redzējumu par Latvijai raksturīgās vides saglabāšanu, kā arī jaunu un pozitīvu pieredzi šajā jomā stāstīs: Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents Didzis Šmits, Kurzemes Zvejnieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Igors Markuševskis, Latvijas Zvejnieku federācijas valdes priekšsēdētājs Ēvalds Urtāns un LLKC Lauku attīstības nodaļas vecākais konsultants Māris Vītiņš.

Pasākuma laikā paredzētas arī paneļdiskusijas, kurā būs iespēja uzdot jautājumus lektoriem, kā arī izteikt savas domas.

LLKC Zivsaimniecības sadarbības tīkla sekretariāta vadītāja Gunta Švarce raksturo nepieciešamību pulcināt nozares speciālistus, pašvaldību pārstāvjus un citus interesentus uz šādu konferenci:
- Tieši šobrīd ir ļoti aktuāli aicināt uz sarunu par piekrastes attīstības iespējām – gan infrastruktūras, gan uzņēmējdarbības jomā. Tiek samazinātas zivju nozvejas kvotas, un tas var iespaidot ne tikai pašu zvejnieku dzīvi, bet piekrastes teritoriju kopējo dzīves kvalitāti. Tāpēc cilvēkiem jānāk kopā, jāapmainās ar informāciju un jāmeklē situācijas risināšanas veiksmīgākie ceļi.

Konferences darba laiks 30. novembrī, Saulkrastos atpūtas bāzē Minhauzena Unda no pl. 10 līdz 17. Dalība bez maksas, nokļūšana līdz norises vietai jānodrošina pašiem dalībniekiem.

 

Dienas kārtība pieejama šeit.

Informatīvs buklets par pasākumu pieejams šeit.

 

Plašāka informācija:
Gunta Švarce – tālr. 63050227; 26344474;
e-pasts – gunta.svarce PIE llkc PUNKTS lv

Sagatavoja Dace Millere,
LLKC Informācijas nodaļas vecākā komunikāciju speciāliste


 

25.11.2011

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031