Jaunumi

Kā Eiropa var palīdzēt uzņēmējam uzsākt un attīstīt biznesu? Kādas ir biežāk pieļautās kļūdas, gatavojot projektu pieteikumus? Kur meklēt konsultācijas? Kas šobrīd ir aktuāls ES fondu apguvē? Ko garantē LGA? Kam un kāpēc vajadzētu doties uz biznesa inkubatoriem? Un pats galvenais jautājums - kā saglabāt biznesu un nenogrimt jau pēc pāris mēnešu darbošanās? Tie ir jautājumi, uz kuriem atbildēs eksperti Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā atbalstītā semināru sērijā „ES atbalsts uzņēmējdarbībai un ekonomiskās izaugsmes veicināšanai”.

Semināri būs bez maksas, un tie notiks oktobrī un novembrī Latvijas reģionos (tuvāka informācija - www.esmaja.lv).

Ar uzņēmējiem reģionu pilsētās tiksies un par ES atbalsta iespējām diskutēs profesore LU EVF Starptautisko ekonomisko attiecību katedrā Margarita Dunska, LIAA Klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Ilga Kikjauka, Nordea bankas Mazo un vidējo uzņēmumu segmenta vadītāja Kristīne Lomanovska, Garantiju aģentūras projektu vadītājs Artūrs Karlsons, SIA Demarsch konsultants Arturs Štamers, VBII projektu vadītājs Kaspars Pabērzs, Kurzemes BI vadītājs Mārtiņš Vidzenieks, Latgales reģionālā ES struktūrfondu informācijas centra konsultants Andris Kucins, Zemgales plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centra vadītāja Dace Strautkalne, JIC BI izpilddirektors Agris Ķipurs un citi.

Semināra noslēguma diskusiju daļu vadīs žurnālists, www.esmaja.lv redaktors Ansis Bogustovs. No katra semināra plānota tiešraide vortālā www.esmaja.lv vismaz stundas garumā.

Plānotie semināru datumi un vietas: 6.oktobrī Valmierā, viesnīcas Wolmar zālē; 20.oktobrī Liepājā; 3.novembrī Rēzeknē, 24.novembrī Jelgavā.

Semināriem var pieteikties gan internetā www.esmaja.lv, gan zvanot pa tālruni 67625339. Projekts tiek finansēts no Eiropas Komisijas līdzekļiem.

 

Ekonomiskā krīze, kura skārusi Eiropas un pasaules valstis, salīdzinoši smagā „atgūšanās” pēc krīzes, kā arī potenciālie jaunie krīzes draudi liek ES dalībvalstīm meklēt ceļus, kā izvairīties no ekonomiskiem un finanšu satricinājumiem, kā arī - kā veicināt Eiropas valstu ekonomiku stabilitāti. 2010.gadā izstrādāta stratēģija  „Eiropa 2020”, kurā uzsvērts, ka izaugsme lielā mērā būs atkarīga no rūpniecības un uzņēmējdarbības vides, jo īpaši saistībā ar maziem un vidējiem uzņēmumiem (MVU). „ES 2020” stratēģijā ir definētas trīs galvenās prioritātes: 1) uz zināšanām un inovācijām balstītas ekonomikas izveide; 2) videi draudzīga un konkurētspējīga ekonomika; 3) augsts nodarbinātības līmenis, nodrošinot sociālo un teritoriālo kohēziju.

 

Kontaktpersona:

Gunta Barbāne, BPS PR projektu vadītāja

e pasts: gunta.barbane PIE bps PUNKTS lv

tel. 67625339 

03.10.2011

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031