Jaunumi

Šodien, 22. februārī, Smiltenes Kultūras un sporta centra zālē norisinājās informatīvs seminārs projektu iesniedzējiem Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklātam konkursam “Atjaunojamo energoresursu izmantošana mājsaimniecību sektorā”. Projekts izpelnījies lielu Vidzemes reģiona iedzīvotāju ievērību, semināra apmeklētāju skaitam sasniedzot 250 interesentus. Semināra dalībniekus Latvijas energoefektivitātes asociācijas un SIA “Vides investīciju fonda” pārstāvji iepazīstināja ar projekta prasībām, īstenošanas nosacījumiem, kā arī veidlapas aizpildīšanas specifiku un aprēķina metodiku.

 

Ar galvenajām projekta prasībām un konkursa gaitu semināra dalībniekus iepazīstināja Latvijas energoefektivitātes asociācijas atjaunojamo energoresursu sekcijas vadītājs Valdis Šakars. SIA “Vides investīciju fonda” projektu koordinatore Ieva Sīmane semināra laikā skaidroja projekta īstenošanas nosacījumus. Kā vienu no vērtīgākajām semināra daļām apmeklētāji atzina Valda Šakara prezentāciju par atklātā konkursa “Atjaunojamo energoresursu izmantošana mājsaimniecību sektorā” veidlapas aizpildīšanas specifiku un aprēķina metodiku.

“Jautājumu un atbilžu” daļā apmeklētājiem bija iespējams noskaidrot sev nepieciešamos jautājumus, kas saistīti ar katra individuālajām vajadzībām un problemātiku. Semināra nobeigumā vairāki apmeklētāji atzina, ka šāda veida semināri veicina vispārējo izpratni par konkursa prasībām un nosacījumiem, kā arī motivē iedzīvotājus piedalīties atklātajā konkursā.

Konkursa „Atjaunojamo energoresursu izmantošana mājsaimniecību sektorā” mērķis ir oglekļa dioksīda emisiju samazināšana māj­saimniecību sektorā, atbalstot mikroģenerācijas siltumenerģijas vai elektroenerģijas ražošanas tehnoloģisko iekārtu iegādi un uzstādīšanu dzīvojamai mājai, lai nodrošinātu siltumenerģijas vai elektroenerģijas ražošanu no atjaunojamiem energoresursiem un siltuma vai elektroenerģijas piegādi tikai mājsaimniecības vajadzībām. Vairāk informācijas par konkursu VARAM tīmekļa vietnē: http://www.vidm.gov.lv/lat/darbibas_veidi/KPFI/projekti/?doc=11385

Prezentācija par konkursa veidlapas aizpildīšanas specifiku atrodama interneta vietnē: www.avk-energy.lv

22.02.2011

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031