Jaunumi

Š.g. 17.februārī Ekonomikas ministrijā notiks seminārs "Programmas "Inteliģenta enerģija Eiropai" ieviešana 2011.gadā", kura mērķis ir informēt interesentus par Eiropas Savienības finanšu programmas "Inteliģenta enerģija Eiropai" (turpmāk - IIE) mērķiem, 2011.gada prioritātēm, projektu sagatavošanas un vērtēšanas kritērijiem.

Šogad informatīvajā seminārā piedalīsies Eiropas Komisijas izveidotās Konkurētspējas un inovāciju izpildaģentūras (Brisele) pārstāvis - projektu vadītājs Kristofs Kodans (Christophe Coudun). Viņš informēs par finanšu programmas IEE mērķiem, prioritātēm, sniegtajām iespējām un vērtēšanas kritērijiem.

Semināra dalībniekiem būs iespējams iepazīties ar Latvijas pārstāvju pieredzi projekta pieteikumu sagatavošanā, Rīgas pilsētas pieredzi Pilsētu Mēru pakta prasību īstenošanā, kā arī saņemt informāciju par iespējamo atbalstu energoefektivitātes un atjaunojamās enerģijas iniciatīvām Eiropas ekonomikas atveseļošanās programmas ietvaros.

Potenciālajiem projektu pieteikumu iesniedzējiem pēc semināra būs iespēja individuāli pārrunāt aktuālos jautājumus ar K.Kodanu.

Seminārs notiks š.g.17.februārī plkst. 09:30 Ekonomikas ministrijas telpās (Rīga, Brīvības iela 55). Semināra darba valodas: latviešu un angļu. Pēc semināra angļu valodas prezentāciju tulkojums būs pieejams EM mājas lapā.

Seminārā aicināti piedalīties gan uzņēmēji un sabiedrisko organizāciju pārstāvji, gan pašvaldību darbinieki.

Interesentus lūdzam reģistrēties dalībai seminārā līdz š.g. 15.februāra  plkst. 15.00, elektroniski nosūtot pieteikumu uz šādām e-pasta adresēm: Inguna.ozolina PIE em.gov PUNKTS lv vai ivo.lemss PIE em.gov PUNKTS lv. Dalība seminārā ir bez maksas.

Reģistrējoties, lūdzam norādīt, vai vēlēsieties saņemt EACI pārstāvja K.Kodana konsultāciju. (Konsultācijas ilgums paredzēts līdz 15 minūtēm.)

 

Par ES programmu - "Inteliģenta enerģija Eiropai"

IEE programmu finansē Eiropas Savienība un tās mērķis ir veicināt plašāku energoefektivitātes pasākumu ieviešanu un atjaunojamo resursu izmantošanu Eiropā. 2011. gadā programmas plānotais finansējums projektiem ir 67 milj. eiro, bet aktivitātei ELENA  kurā pašvaldībām pie noteiktiem nosacījumiem ir iespējams saņemt ES finansējumu investīciju projektu sagatavošanai - 30 milj.eiro.

 Ekonomikas ministrija ir Eiropas Savienības Konkurētspējas un Inovācijas programmas nacionālais koordinators. Viena no trim šīs programmas sastāvdaļām ir finanšu programma „Inteliģenta enerģija Eiropai” (Intelligent Energy Europe, IEE).

Šī gada IEE programmā ir vairākas jaunas prioritātes, piemēram, uzsvars uz energoefektivitātes paaugstināšanu rūpniecībā, zema jeb tuvu nullei enerģijas patēriņa ēku būvniecības veicināšana, tādu pasākumu atbalsts, kuri atvieglotu atjaunojamās enerģijas avotu piekļuvi tīklam, kā arī  atbalsts investīciju projektu sagatavošanai pašvaldībām aktivitātes ELENA ietvaros.

IEE programmas ietvaros netiek finansēti būvniecības darbi un iekārtu iegāde, pilotprojekti, kā arī tehniskās izpētes projekti energoefektivitātes paaugstināšanas un atjaunojamo energoresursu izmantošanas jomās.

IEE ietvaros īstenotie projekti tiek līdzfinansēti ar atbalsta intensitāti līdz 75% no kopējā projekta apjoma, ja to mērķi saskan ar programmas uzdevumiem:

• Energoefektivitāte un racionāla enerģijas izmantošana (SAVE);
• Atjaunojamā enerģija un jauni enerģijas avoti (ALTENER);
• Enerģētikas aspekti transporta sektorā (STEER);
• Integrētās iniciatīvas (HORIZONTAL).

Projektu īstenošanai var pieteikties jebkura valsts vai privāta organizācija (juridiska persona), kura dibināta Eiropas Savienības valstīs, Norvēģijā, Īslandē, Lihtenšteinā un Horvātijā, kā arī starptautiskas organizācijas.

Projektu pieteikumi atbilstoši 2011.gada IEE programmas nolikumam ir jāiesniedz tikai elektroniski Konkurētspējas un inovāciju izpildaģentūrā  (EACI) līdz 2011.gada 12.maijam.

Sīkāka informācija par programmu Inteliģenta enerģija Eiropai: http://ec.europa.eu/energy/intelligent/.

 

Papildu informācija:

Enerģētikas departamenta
Enerģijas resursu un degvielas nodaļas referente
Inguna Ozoliņa
T.: 67013175
inguna.ozolina PIE em.gov PUNKTS lv

09.02.2011

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031