Jaunumi

Vides ministrija 2010.gada 30.decembrī ir izsludinājusi Kohēzijas fonda 3.5.1.1 aktivitātes „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība aglomerācijas ar cilvēku ekvivalentu lielāku par 2000" 3. projektu iesniegumu atlases kārtu.

Potenciālajiem projektu iesniedzējiem nepieciešams iesniegt KF projekta iesniegumu līdz 2011.gada 1.martam plkst. 17:00. Projekta iesniegumi iesniedzami Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā - Peldu ielā 25, Rīgā, LV-1494 vai personīgi Investīciju departamenta Projektu vērtēšanas nodaļā, Rīgā, Pils ielā 17, 3.stāvā, vai atbilstoši noformētu elektroniskā dokumenta veidā sūtot uz elektroniskā pasta adresi: pasts PIE vidm.gov PUNKTS lv">pasts PIE vidm.gov PUNKTS lv.

Informējam, ka 2010.gada 1.novembrī ir veikti grozījumi 4.12.2007. Ministru kabineta noteikumos Nr.836 „Noteikumi par darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.5.1.1..aktivitāti „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība aglomerācijas ar cilvēku ekvivalentu lielāku par 2000". Grozījumi veikti, lai precizētu 3.projektu iesniegumu atlases kārtā finansējamos projektus un tiem maksimāli pieejamo Kohēzijas fonda finansējumu, kā arī, lai nodrošinātu iespēju lemt par 4.projektu iesniegumu atlases kārtas organizēšanu, jo ir paredzams pieejamā Kohēzijas fonda finansējuma atlikums aktivitātes 3.5.1.1. ietvaros. Tāpat grozījumi nosaka, ka turpmāk vērtējums kritērijā par projekta iesniedzēja nodokļu parādu neesamību būs precizējams, tādejādi novēršot situācijas, kad projekta iesniegums tiek noraidīts pavisam nebūtiska nodokļu parāda dēļ, kuru projekta iesniedzējs līdz lēmuma par iesnieguma apstiprināšanu pieņemšanai varētu apmaksāt, kā arī no MK noteikumiem ir svītrots projektā neiekļaujamo izmaksu uzskaitījums. Pārējie grozījumi pamatā saistīti ar redakcionāliem precizējumiem.

Ņemot vērā minētos grozījumus, VARAM ir aktualizējusi vadlīnijas 3.5.1.1 aktivitātes „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība aglomerācijas ar cilvēku ekvivalentu lielāku par 2000" projekta iesnieguma veidlapas aizpildīšanai, kas tuvākajās dienās tiks publicētas VARAM mājas lapā. Mājas lapā ir iespēja iepazīties arī ar projekta iesnieguma veidlapu, biežāk uzdotajiem jautājumiem, projekta iesnieguma vērtēšanas kritērijiem, kā arī citiem jautājumiem par projektu iesniegšanu, sagatavošanu un vērtēšanu. Informācija projektu iesniedzējiem atrodama Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājas lapas sadaļā Fondi un investīcijas.

Lūdzam ņemt vērā, ka potenciālajiem projektu iesniedzējiem, lai iesniegtu KF projekta iesniegumu, līdz KF projekta iesniegumu iesniegšanai, saskaņā ar Ministru kabineta 2007.gada 18.decembra noteikumu Nr. 912 „Ūdensapgādes, notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas būvju būvniecības kārtība" (turpmāk - noteikumu) prasībām jāsaņem Ūdenssaimniecības būvju būvniecības projektu vērtēšanas komisijas (turpmāk - ŪBK) akcepts par tehniski ekonomisko pamatojumu (turpmāk - TEP). Vēršam projektu pieteicēju uzmanību uz to, ka TEP finanšu sadaļu analīzei jāizmanto aktuālie makroekonomiskie rādītāji, kas tiks piemēroti aktivitātes „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000" 3.projektu iesniegumu atlases kārtas projektiem. Šie rādītāji 2010.gada 12.novembrī ir publicēti Vides ministrijas (kopš 2011.gada 1.janvāra Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija) mājas lapā sadaļā Ūdenssaimniecības būvju būvniecības projektu vērtēšanas komisijas darbība.

Papildus informējam, ka 2011.gada janvāra beigās tiek plānots organizēt semināru 3.5.1.1 aktivitātes „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība aglomerācijas ar cilvēku ekvivalentu lielāku par 2000" 3. projektu iesniegumu atlases kārtas potenciālajiem projektu iesniedzējiem , par ko precīzāka informācija tiks sniegta tuvākajā laikā.

3.5.1.1 aktivitātes „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība aglomerācijas ar cilvēku ekvivalentu lielāku par 2000" 3. projektu iesniegumu atlases kārtas ietvaros uzaicinājums iesniegt projektu iesniegumu nosūtīts 6 potenciālajiem projektu iesniedzējiem. Pieejamais KF finansējums šajā projektu iesniegumu atlases kārtā ir 27 386 376 LVL.

Papildu informācijai: Dace Žīgure, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Projektu uzraudzības departamenta Projektu atbalsta nodaļas vadītāja, t - 66016727, e-pasts: dace.zigure PIE vidm.gov PUNKTS lv">dace.zigure PIE vidm.gov PUNKTS lv.

Informācija redaktoriem:
3.5.1.1. aktivitātes „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība aglomerācijas ar cilvēku ekvivalentu lielāku par 2000" mērķis ir ūdenssaimniecības pakalpojumu - ūdensapgādes un notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas - kvalitātes uzlabošana un ūdenssaimniecības pakalpojumu pieejamības paplašināšana, nodrošinot kvalitatīvu dzīves vidi, samazinot vides piesārņojumu un ūdenstilpju eitrofikāciju un sekmējot ūdens resursu un energoresursu racionālu izmantošanu.
Tās ietvaros tiek atbalstīta ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstības projektu realizācija aglomerācijas ar cilvēku ekvivalentu lielāku par 2000.
Aktivitāte „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība aglomerācijas ar cilvēku ekvivalentu lielāku par 2000" tiek īstenota ierobežotas projektu iesniegumu atlases veidā. Tas nozīmē, ka projekta iesniedzējs var būt tikai konkrēts ūdenssaimniecības sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs, kas atbilstoši pašvaldības pieņemtam, lēmumam ir nominēts par projekta iesniedzēju MK noteikumu Nr.836 2.pielikumā atbilstošajā projektu grupā norādītajam projektam, un saskaņā ar pārvaldes lēmumu, pārvaldes līgumu vai pašvaldības un kapitālsabiedrības līgumu (atkarībā no projekta iesniedzēja juridiskā statusa) sniedz ūdenssaimniecības pakalpojumus konkrētā projekta teritorijā. Uz šo brīdi 1.projektu iesniegumu atlases kārtas ietvaros tiek īstenoti 49 projekti, bet 2.kārtā 29 projekti.

05.01.2011

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031