Jaunumi

Š.g. 2.decembrī Valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Vides ministrijas sagatavotais noteikumu projekts „KPFI finansēto projektu atklāta konkursa „Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazinošu tehnoloģiju attīstīšana un pilotprojektu īstenošana" nolikums".

Noteikumu projekts nosaka KPFI finansēto projektu atklāta konkursa „Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazinošu tehnoloģiju attīstīšana un pilotprojektu īstenošana" (turpmāk-konkurss) nolikumu, vērtēšanas kritērijus un projektu pieteikšanas, izskatīšanas, apstiprināšanas, kā arī finansējuma piešķiršanas kārtību.

Šī konkursa īstenošanas mērķis ir veicināt siltumnīcefekta gāzu (turpmāk - SEG) emisijas samazinošo produktu un tehnoloģiju attīstību, veicināt zināšanu un tehnoloģiju pārnesi, atbalstot pilotprojektu īstenošanu Latvijā un nodrošinot SEG emisiju samazināšanu.

Paredzēts, ka konkursa ietvaros tiks atbalstītas šādas projekta aktivitātes:

  • jauna un inovatīva produkta vai tehnoloģijas (turpmāk - tehnoloģija) izveide, testēšana un demonstrēšana, kā arī esošas tehnoloģijas pilnveidošana, testēšana un demonstrēšana, ja šādai tehnoloģijai ir SEG samazinājuma potenciāls, kā arī tehnoloģijai ir praktiska pielietojuma iespējas;
  • tehnoloģiju nacionālās un starptautiskās pieredzes un zināšanu pārnese pilotprojektu veidā, lai demonstrētu ilgtspējīgus risinājumus praksē, tajā skaitā zemas oglekļa emisijas tehnoloģiju ieviešana un efektīvāku atjaunojamo energoresursu izmantošana, kas ietver
    - transportlīdzekļu iegādi vai pielāgošanu, kas izmanto no atjaunojamiem resursiem iegūtu degvielu, kā arī tikai ar elektrību darbināmu transportlīdzekļu iegādi vai pielietošanu;
    - papildu ieguldījumu veikšanu atjaunojamo enerģijas resursu izmantošanas veicināšanai;
    - papildu ieguldījumu veikšanu vides aizsardzībā, kas ļauj ietaupīt siltumenerģiju vai elektroenerģiju.

Projekta iesniedzējs ir Latvijas Republikas tiešās vai pastarpinātās pārvaldes iestāde, atvasināta publiska persona vai arī Latvijas Republikā reģistrēts komersants.

Konkursa ietvaros pieejamais finanšu instrumenta finansējums ir 2 793 646 lati.

Par konkursa organizēšanu atbildīgā iestāde ir Vides ministrija. Projektu īstenošanas uzraudzību veic valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Vides investīciju fonds".


Vides ministrijas
Sabiedrības informēšanas nodaļa
Tālr.: 67026533 / 26417267
E-pasts: prese PIE vidm.gov PUNKTS lv
http://twitter.com/VidesMinistrija  

06.12.2010

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031