Jaunumi

Vides ministrija informē, ka tiek plānots pagarināt projektu iesniegumu iesniegšanas termiņu 3.4.1.1 aktivitātes „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000" ietvaros izsludinātajai 4.projektu atlases kārtai.

Plānotais pagarinājums saistīts ar to, ka saskaņā ar ES fondu Uzraudzības komitejas lēmumu šobrīd tiek veikti grozījumi projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijos. Šīs aktivitātes ietvaros būtiski grozījumi tiek veikti tikai attiecībā uz 18. kritēriju (MK noteikumu 4.pielikums), apvienojot iepriekš 18.1 un 18.2 kritērijos paredzētās izmaksas (projekta sagatavošanas, būvuzraudzības un autoruzraudzības izmaksas) un nosakot tām kopēju ierobežojumu projekta attiecināmajās izmaksās - ne vairāk kā 10% no projekta iesniegumā plānotajām kopējām attiecināmajām izmaksām. Šo grozījumu mērķis ir samazināt ar projekta sagatavošanu un realizāciju saistītās izmaksas, lai pēc iespējas lielāku finanšu atbalsta daļu novirzītu aktivitātēm, kas tieši saistītas ar aktivitātes mērķu un rezultatīvo rādītāju sasniegšanu. Pārējie plānotie grozījumi saistīti ar redakcionāliem precizējumiem, kā arī paredzēts mainīt vērtējumu no „N" uz „P" kritērijā par projekta iesniedzēja nodokļu parādu neesamību.

Ņemot vērā plānotos grozījumus, ierosinām potenciālajiem projektu iesniedzējiem pārliecināties par projekta iesniegumā definēto attiecināmo un neattiecināmo izmaksu atbilstošu sadalījumu, nepieciešamības gadījumā veicot korekcijas projekta finanšu plānā.

Sagaidāms, ka grozījumi vērtēšanas kritērijos varētu tikt apstiprināti š.g. 24.novembrī ES fondu Uzraudzības komitejas sēdē, savukārt paredzamais projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš tiktu pagarināts maksimāli līdz 2 mēnešiem, attiecīgi līdz 2011.gada februāra vidum. Vienlaikus aicinām neatlikt projektu tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādi.

Aicinām arī iepazīties ar aktualizētajām vadlīnijām ERAF projekta iesnieguma veidlapas aizpildīšanai 3.4.1.1. aktivitātes projektiem, pievēršot uzmanību izmaiņām finanšu plāna aizpildīšanā, jo ir precizēts jautājums par projekta iesniedzēja, ja tas ir kapitālsabiedrība, līdzfinansējuma norādīšanu kā „privātās attiecināmās izmaksas" nevis kā „cits publiskais finansējums", kā tas tika norādīts līdz šim. Ņemot vērā, ka vadlīnijas ir aktualizētas 2010.gada 25.oktobrī, augstākminētās sagaidāmās projekta iesnieguma vērtēšanas kritēriju izmaiņas tur vēl netiek atspoguļotas.

Lūdzam sekot līdzi turpmākajai informācijai par projektu iesniegumu iesniegšanas termiņu Vides ministrijas mājas lapā.

Papildus informācijai:
Dace Žīgure
Vides ministrijas
Projektu finanšu un atbalsta departamenta
Projektu attīstības nodaļas vadītāja
tel.66016727

04.11.2010

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031