Jaunumi

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus visā Latvijā izmantot iespēju apmācīt bezdarbniekus savam uzņēmumam nepieciešamajās profesijās Tātad, ja kādam uzņēmumam vajadzīgs konkrēts speciālists, NVA šādu speciālistu pēc darba devēja pieprasījuma var sagatavot.

Lai darba devējs gūtu pārliecību par izvēlētā bezdarbnieka atbilstību uzņēmuma vajadzībām, darba devējam pirms apmācību sākuma jāpiedalās tam nepieciešamā speciālista atlasē un apmācību periodā jānodrošina prakses vieta, tādējādi aktīvi iesaistoties savu nākamo darbinieku sagatavošanā atbilstoši konkrētā uzņēmuma specifikai. Pēc apmācāmo bezdarbnieku atlases, NVA slēdz ar darba devēju līgumu, kurā tiek noteikti pušu pienākumi, tiesības, atbildība un līguma izpildes kārtība.

NVA ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu projekta „Bezdarbnieku un darba meklētāju apmācība Latvijā 2" ietvaros īsteno profesionālo apmācību, pārkvalifikāciju vai kvalifikācijas paaugstināšanu pēc darba devēja pieprasījuma, piemēram, divpadsmit Rīgas reģionālajā filiālē reģistrētie bezdarbnieki apguva izglītības programmu "Ķīmisko procesu tehniķis" un tika nodrošināti ar darbu farmācijas kompānijā "Grindeks", savukārt 5 NVA Tukuma filiālē reģistrētie bezdarbnieki pēc SIA „Komforts" pieprasījuma apguva izglītības programmu „Lokmetinātājs metināšanā ar volframa elektrodu" un strādā uzņēmumā.

Ja bezdarbnieks bez attaisnojoša iemesla pēc apmācības pabeigšanas netiek pieņemts darbā, darba devējam jāatmaksā NVA finanšu līdzekļus, kas izlietoti apmācības organizēšanai.

Lai organizētu bezdarbnieku apmācību pēc darba devēja pieprasījuma viņam aktuālajā specialitātē, NVA filiālē ir jāiesniedz rakstisks pieprasījums. 

Pieprasījumā jānorāda:

  • fiziskās vai juridiskās personas nosaukums;
  • kontaktinformācija;
  • apmācības programma;
  • iespējamais apmācības realizētājs (ja darba devējs vēlas, ka apmācība tiek organizēta konkrētā mācību iestādē);
  • apmācāmo bezdarbnieku skaits;
  • plānotā alga mēnesī vienam bezdarbniekam pēc apmācības pabeigšanas.

Plašāka informācija par darba devēju iespēju pieteikties bezdarbnieku apmācībai un pieprasījuma veidlapa pieejama aģentūras mājas lapas (www.nva.gov.lv) sadaļā „Darba devējiem" à NVA piedāvātie pakalpojumi darba devējiem à Bezdarbnieku apmācība pēc darba devēja pieprasījuma un ikvienā no 28 NVA filiālēm visā Latvijā.     

Sagatavoja:
Informācijas nodaļa

Tālr. 67021744; 67021808

Iveta.Kancena PIE nva.gov PUNKTS lv

Dainis.Jukonis PIE nva.gov PUNKTS lv

30.09.2010

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031