Jaunumi

Ministru kabinets ir atbalstījis Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādātos noteikumus, kuri paredz projektu iesniegumu īstenošanas nosacījumus un konkrētus vērtēšanas kritērijus otrās iesniegumu atlases kārtas elektroniskās pārvaldes un informācijas sabiedrības attīstības projektiem.

Projektus plānots īstenot darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi" 3.2.2.1.1.apakšaktivitātē „Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība".

Efektīvi izmantojot informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iespējas, plānots uzlabot publiskās pārvaldes efektivitāti, veicināt publisko pakalpojumu elektronizāciju, attīstību, pieejamību un kvalitāti, kā arī samazināt administratīvo slogu uz iedzīvotājiem un komersantiem.

Projektu īstenošana sniegs iespēju attīstīt informācijas sistēmas, iedzīvotājiem iesaistīties sabiedriskajos procesos un uzlabojot informācijas apriti.

Noteikumi paredz projekta minimālo un maksimālo attiecināmo izmaksu kopsummu, iesniegumu atlases un vērtēšanas kārtību, lēmumu par projektu iesniegumu apstiprināšanu vai noraidīšanu pieņemšanas un paziņošanas kārtību.

Tāpat noteikumi paredz konkrētus projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijus, prasības projekta iesniedzējam, kompetences sadalījumu starp atbildīgo iestādi un sadarbības iestādi, kā arī atbildīgās iestādes un sadarbības iestādes funkcionālās padotības formu.

Apakšaktivitāte vērsta uz informācijas un komunikāciju tehnoloģiju infrastruktūras, tai skaitā informācijas sistēmu un pakalpojumu attīstību vairākās nozarēs - veselības aprūpes, nodarbinātības un sociālās aizsardzības, kultūras, nodrošinot gan piekļuvi informācijas resursiem, gan šo resursu saglabāšanu.

Apakšaktivitātes mērķis ir attīstīt un pilnveidot informācijas sistēmas, kas domātas visām vai vairākām publiskās pārvaldes institūcijām, nodrošinot šo informācijas sistēmu saskaņotību un integrāciju, un attīstīt pakalpojumus, kuros piedalās vairākas publiskās pārvaldes institūcijas un tiek izmantotas vairākas informācijas sistēmas.

Apakšaktivitātes otrās kārtas ietvaros pieejamais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 33 057 598 lati.

Informāciju sagatavoja:

Ilze Dišlere

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas

Komunikācijas nodaļas vadītāja vietniece

Tālr.: 67770388; 26111123

E-pasts: Ilze.Dislere PIE raplm.gov PUNKTS lv; prese PIE raplm.gov PUNKTS lv

15.08.2010

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031