Jaunumi

Tuvā nākotnē plānots uzsākt aktīvu sadarbību ar igauņiem jūras transporta, uzņēmējdarbības un sociālajā jomā -  par to rūpēsies septiņi jauni projekti, kas nupat ieguvuši kopsummā gandrīz piecu miljonu lielu Eiropas Reģionālā attīstības fonda atbalstu Igaunijas - Latvijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros.

Jomas, kurās igauņu un latviešu partneri ir atraduši sadarbības iespējas Vidzemē

Ir racionālāk attīstīt energo-efektīvas celtniecības pieredzi kopā ar igauņiem - ar šādu domu tapis projekts "Active through Passive!", kuru īstenos Valgas pilsētas dome, Strenču novada dome, Tartu universitāte, biedrības „Passive House Latvia", „Zaļās mājas" un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera. Lai mājas uzturētu siltumu, ir svarīgu to celtniecībā izmantot īpašas tehnoloģijas. Šajā jomā pieredzējuši speciālisti no abām valstīm izstrādās vienotus tehniskos risinājumus, kā arī radīs uzskatāmus paraugus, lai abās valstīs šādas energo-efektīvās celtniecības metodes varētu izmantot plašāk.

Projekts "Still Active" īstenos kopienu sadarbību cilvēkiem vecumā no 45 pierobežas apkārtnē. Šajā projektā dažādas kopīgas igauņu un latviešu aktivitātes ar sociālu, kultūras un ekonomisku ievirzi organizēs tādas uzņēmīgas organizācijas kā Latvijas Kopienu iniciatīvas fonds, Naukšēnu novada dome,  Apes novada dome, biedrība "Apes attīstības atbalsta klubs",  Varstu lauku padome un Varstu kopienas centrs (Igaunija), Helmes pašvaldība (Igaunija),  Tāgeperas (Taagepera, Igaunija) brīvprātīgo apvienība un biedrība "Ķoņu kalna dzīves skola".

 

Igaunijas - Latvijas programma arī turpmāk pieņems pārrobežu projektu pieteikumus dažādās jomās. Lai uzzinātu vairāk par Programmu, lūdzu, apmeklējiet mājas lapu www.estlat.eu.

 

 

16.11.2009

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031