Aktualitātes

Svētdien, 19. maijā, remigrantu ģimenes un Vidzemes pašvaldību remigrācijas speciālisti pulcējās Dikļos, lai pavadītu dienu draudzīgā un aktīvā gaisotnē.

Pasākumu "Manas mājas Vidzemē" rīkoja Vidzemes plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore Inga Madžule ar mērķi sniegt atbalstu remigrantiem, atgriežoties Vidzemē. Diena iesākās ar rakstnieka, dzejnieka un tulkotāja Vika vadītu ekskursiju Vika Pasaku parkā, kur viņš pastāstīja par parku un tajā izvietotajām viņa radīto literāro tēlu koka skulptūrām. Ekskursijai pievienojās arī Dikļu kultūras centra direktore Inna Krēsliņa, kura pastāstīja par Dikļu vēsturi un tās nozīmīgo lomu latviešu nācijas tapšanā.

Pēc tam dalībnieki apskatīja Dikļu pils parku un tad devās ciemos pie glempinga "Mežurgas" saimnieka Jāņa Vītola neskartajā dabas nostūrītī Mazbriedes upes krastā.

Mežurgās ģimenēm ar bērniem bija sarūpētas dažādas aktivitātes – bumbu ralliju pa Mazbriedes upi, "koka maizes" cepšana un citas atrakcijas. Visi kopīgi baudīja "Mežurgas" zupu un vienojās kopīgās sarunās ap ugunskuru.

Pasākumā piedalījās gan remigrantu ģimenes, kas jau ilgāku laiku dzīvo Latvijā, gan tās, kuras nesen atgriezušās no ārzemēm – Apvienotās Karalistes, Nīderlandes, Šveices, ASV un citām valstīm. Remigrācijas speciāliste pārrunāja iespējas sniegt palīdzību kādai ģimenei, kas nonākusi īpaši sarežģītā situācijā, steidzami pamezdama Angliju. 

Inga Madžule atzina, ka tīklošanās pasākums bija īpaši noderīgs jaunajiem remigrantiem, kuriem bija iespēja satikt ģimenes, kas jau pirms vairākiem gadiem ir atgriezušās Latvijā un varēja dalīties ar savu pieredzi un ieteikumiem. I. Madžule novērtēja arī pašvaldību remigrācijas speciālistu klātbūtni, kas ļāva neformālā gaisotnē pārrunāt svarīgus jautājumus.

Pasākuma rīkotāji pateicas literātam Vikam, Dikļu kultūras centra direktorei Innai Krēsliņai, “Mežurgu” saimniekam Jānim Vītolam un viņa sievai, kā arī Dikļu pils pārvaldniecei Andrai Bērziņai par laipno uzņemšanu.

Nākamās tīklošanās pēcpusdienas remigrantiem "Manas mājas Vidzemē" gaidāmas rudenī kādā citā Vidzemes reģiona vietā.

20.05.2024

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031